Βιογραφικά

Μάρθα Αρναούτογλου

Πτυχιούχος καθηγήτρια Σύγχρονου χορού και Κλασικού μπαλέτου, απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού “Ανδρομάχη Καφαντάρη”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και κλασικού μπαλέτου και τον Απρίλιο του 2016 εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο του ContaKids από τον Itay Yatuv, στο Τελ Αβίβ.

Επίσης, είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σπουδές στην Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων και στο Ψυχόδραμα.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα προσφέροντας εθελοντική εργασία σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια σύγχρονου χορού με στοιχεία ακροβασίας.

Itay Yatuv, Ιδρυτής ContaKids

Καλλιτεχνικός διευθυντής της Hakvutza Dance School, διδάσκει contact improvisation (CI) σε πολλές χώρες πάνω από μια δεκαετία. Έχει εκπαιδευτεί ως σύγχρονος χορευτής στην Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Ιταλία και Ισραήλ. Τα τελευταία δέκα χρόνια δουλεύει ως ανεξάρτητος χορογράφος, τρέχοντας διεθνή προγράμματα και παραστάσεις contact improvisation. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει εκπαιδευτεί στο Aikido, τεχνικές του οποίου έχει ενσωματώσει και στην έρευνά του πάνω στο CI.

Πρόσφατα έχει διεξάγει εργαστήρια CI για μικρά παιδιά και τους γονείς τους αναπτύσσοντας την μέθοδο του ContaKids. Μέσα από την έρευνά του στο CI, έχει εξερευνήσει τους διάφορους τρόπους και έχει πειραματιστεί με διαφορετικές μορφές της κίνησης που δύο σώματα μαζί μπορούν να δημιουργήσουν στον χώρο. Μεγάλο κομμάτι της έρευνας αυτής έχει ενσωματωθεί στην μέθοδο του ContaKids εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Itay Yatuv στο TEDx